Няма и никога не може да има успешен народ,
чийто елит уж гради авторитет, прогрес и възход,
а в основи нови пак стар морал неетичен вгражда,
и че е верен фен на специални лични привилегии,
интриги и клевети, той това изобщо не крие дори.
Няма и никога не може да има успешен народ,
чийто елит взаимно сам себе си показно плюе,
и пред целия свят негативен имидж за България
създава, но въобще не му пука и пет пари не дава.
Няма и никога не може да има успешен народ,
чийто елит заслепен от завист, интриги и злоба,
е забравил обещанията си дадени пред народа,
и най-важното за него е единствено само това,
как да стигне възможно най-бързо до бленуваната
с баница тава, за да не се случи, недай си боже така,
някой да го избута настрана и тази много специална
привилегия да му отнеме и после цял мандат на сухо
да дреме и да проклина лошия си късмет, който го е
лишил фатално от европейската баница с мед.
Няма и никога не може да има успешен народ,
чийто елит вместо съграденото мъдро да надгражда,
без уважителна причина, просто напук, го разгражда,
и затова може би има поучителен разказ един,
че в ада за българите не слагат охрана,
щото те сами се бутат един друг в катрана на казана.
Няма и никога не може да има успешен народ,
чийто елит вместо от грешките на тези преди него
да се учи и напред с честни и достойни дела да върви,
и който вместо демократично и мъдро обединен, бели
и здрави мостове да гради, той черни пропасти строи
и подли капани реди, с такъв елит няма и никога няма
да има успешен народ, просперитет, прогрес и възход.
© Кръстина Тодорова Всички права запазени
И тава е закон интернационален, но тук, както правилно отбелязваш си пасва, като дялан камък... от Микеланджело...
Поздравявам те.