Аз нямам сълзи да заплача,
за моя български народ,
макар,че истински го тача
и с него страдам цял живот!
Защото цигани и турци
превземат моята страна,
а българите клатикурци,
хихикат злобно от страна!
А сме едва от сто години,
прибавим ли и петдесет,
ще найдем точната причина,
да са нещата ни на ред!
Ще кажем, че сме търпеливи!
О, не нещата не са в ред!
Ний като роби сме страхливи!
Разчитаме все на късмет!
Със хитрости сми се родили!
В престъпни схеми се плетем!
Във чуждото очи сме впили
и все от чуждото крадем!
30.10.2011г. София
© Христо Славов Всички права запазени