Прелиствам те със полъха на вятъра,
донасящ ехото на сиви делници
и виждам, че платили сме цената
за битките си с вятърните мелници.
Воювахме навън и у дома си,
воювахме със всеки и със всички,
но винаги държахме във ума си
най-важните си четири срички…
© Анна Станоева Всички права запазени
Благодаря ви!