Зад стъклото огледални истини
пазят съвестта.
И прозират в сънища измислени
чар и доброта.
Огледален образ. Зад стъклото -
силует на гняв.
Образът ти сам гребе с веслото
в свой измамен свят.
Огледална илюзорност. Стъклена.
Пукната душа.
Пред лицето на доброто, пъклено
скача Сатана.
В огледална битка със измамата -
рана във гърба.
Тъжно стене любовта за правото.
Огледално счупена съдба.
© Цветето Б. Всички права запазени