Не ти се сърдя, аз съм си виновна,
поредният урок е само този.
Аз търсих красота в пробита стомна,
която се оказа после грозна.
И може би защото съм наивна,
сега отново раните си ближа.
Но обещавам аз да съм различна -
да хвърля първа камъка по ближния.
Да бъда непринудено сурова
и падналия грубо да подмина,
да търся само своята изгода,
да взимам само и да си отивам.
Да бъда като всички други хора,
които могат само да раняват.
Не ти се сърдя, зная, че го мога.
Да стана като теб ти обещавам.
© Теодора Симеонова Всички права запазени