Обещание
Не ме закачай, Ветре! Не сега!
Сега не съм тревичка, сънуваща птица,
сега не съм балон във детска ръка.
Спри да играеш с мен и да ме дърпаш за косата!
Сега не съм в морето сияйна искрица,
сега не съм на коте немирен мустак!
Но ела при мен довечера, като Ромео при Жулиета -
тогава ще те целуна и ще политна със теб.
Тогава ще се разтворим сред звездите в небето,
тогава ще напиша най-прекрасен сонет!
Не ме закачай, Ветре! Не сега!
© Мария Муладжикова Всички права запазени
Пиши!!!
Поздравления!!!