Обещавам лъжи...
Казвам поредната лъжа
и ти отново вярваш в това...
Пристрастен си към лъжовната пелерина,
с която те завивам в любовната зима.
Милвам те с лъжовно перо -
перо, от моето измамно крило,
обгръщащо те само в мечтите.
Ефирно и нежно,
как да не повярваш в лъжите?
Плета поредните лъжовни нишки,
с които да премережа очите ти -
тъй ефирни и нежни,
само те споделят твоите копнежи.
Никой не може да ти даде това,
което ще ти обещая сега!
За мен това са само лъжи,
за теб - бленувани мечти.
© Савина Димитрова Всички права запазени