Усмихваш се насън и аз се смея,
любов във мрак богините ни отредиха,
ти моят Ерос си, аз твоята Психея -
стрелите ти сърцето ми раниха.
Проклинаха ни с тежки заклинания,
накараха ни да се чувстваме виновни,
преминахме през много изпитания,
а нощите ни... толкова съдбовни.
Безсмъртие от Зевс ни бе награда,
и дар поднесоха ни боговете -
за нас роди се нашата Наслада*-
разцъфнало от любовта ни цвете.
________
Наслада* (Волуптас) - дъщерята на Ерос и Психея
© Валка Всички права запазени