Обичам те, звездицe,
в необятното небе.
Моя светеща паричка,
мое ангелско сърце.
В облачето нежно спиш
и нещо нежно ми шептиш.
Сънуваш ли ме, обич моя?
С коси от лунна тишина.
Обричаш ми се, сладост моя,
и следва блян и самота.
О! Аз роб съм на тази прелест,
бяла плът.
И сенки се опитват пътя ни да разделят!
© Димитър Павлов Всички права запазени