Прехапала устни по детски,
набърчила чипо носле,
една Пепеляшка се пази
за свойто любимо момче,
което в неделя, след служба
на кея ще е до зори -
жадуващ, в безкрая се вглежда
и търси красиви очи.
Докоснали длани, ще могат
в небе от любов да летят,
с делфини ще плуват и слушат
как вятърни звуци трептят.
Когато сред звездна омая
потънат очите им в сън,
сърцата сами ще узнаят
как обич се ражда в синхрон.
© Петя Кръстева Всички права запазени
Благодаря!