Обич тежка като смъртта
В друг живот навярно ще сме двама.
В друг живот, далече от света.
Но в този свят за нас надежда няма.
Тази обич ми тежи като смъртта.
Знам, за мен ти много дни ще плачеш
и с болка всеки спомен ще гориш.
Ръцете празни всяка нощ остават,
щом не можеш ти до мене да заспиш.
Твоята несбъдната мечта
днес умря, в сълзите я погребах.
Тя запълни чужда празнота,
молбите ти не може да приеме.
Но в друг живот аз вечно ще те имам
и никой няма да ни раздели.
Но докато на този свят съм жива...
чужда съм, затова ме остави.
Не ме убивай с мрачния си поглед,
защото ще се мразя до смъртта,
че врекла съм се точно в този избор
и завинаги оставих любовта!
© Галена Върбева Всички права запазени