О, сънародници, вие се събудете,
ако обичате отечеството ни свято!
То е нашата майка, нашето цвете,
за което толкова кръв е пролята!
О, силен български дух, стресни се ти,
ще я има ли България след сто години!?
Нямаш ли достойнство, смелост, мечти,
имай, не ща българският род да загине!
В миналото толкоз светли примери имаше,
някои за родината и живота си унищожиха,
не трепваха и когато България се затриваше,
не падаха духом, а с чест други я възкресиха!
Но как е днес?Като нация ние се топим,
мнозина се срамуват от своя род и език!
Докога ще мълчим, ще търпим, ще спим?
Защото били сме някога един народ велик!
Искам България щастлива и силна,
не е пленено едно народно знаме!
Тя не заслужава да бъде безкрилна,
че е в такова състояние срам ме е!
© Георги Всички права запазени