По стъпките на време бурно
към неизвестното пътувам.
По мойто минало лазурно
до края аз ще си тъгувам.
Неказаните още думи
са обли камъни във мене.
Под есенните златни шуми
луната дрехите ми сменя.
По кожата на мойте ризи
аз чувствата си разпилявах.
Навързвах думите на низи
и с тях аз стихове посявах.
От всичко лошо се опазих -
на слънцето се аз обричам.
Но сладка думичка запазих
и казвам я сега: Обичам!
© Никола Апостолов Всички права запазени