Колко хубав си ти,
о, роден край чудесен,
колко светлина в теб блести,
да те съзерцавам е песен!
Обичам светлите балкани,
където стъпвал е хайдушки крак,
където се родиха великани,
където народът се е борил с враг!
Обичам нашия език -
той е тъй звучен и богат,
обичам смелия войник,
що за нас загина млад!
В теб, родино, няма проза,
а хармония и красота,
ти си най-прекрасна роза,
ти си най-чудесна на света!
© Георги Всички права запазени