Българка - влюбена, свободна,
премерена с достойнство,
съшита със привързаност,
в халище - цвете извезано.
Българка - женствена, дръзка,
от поляна взела фантазия
и царствен дух, от слънце огряно
халище, с боя непокорна.
Българка - красна, свенлива,
облечена в най-бялата си риза,
изтъкала от мечти небесни
халище и своя огън извечен.
© Мариола Томова Всички права запазени