Обичта е като филмите
Хубава е, но не значи нищо
Преди да разшири зениците
Преди да е създала изгрева
Обичта е като птиците
Лети почти без усилие
Само вятър и трябва, в безветрие
Лети се но е безсмислие
Обичта е червена в кръвта си
По цвят и на вкус е щастлива
Раздава до болка душата си
Сякаш е вид мигновена молитва
Обичта е порядък във хаоса
На безметежни стари кошмари
Обичта е мастилница свята
С нея пишат се тежки буквари.
© ДИВИЯТ КОН Всички права запазени