Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Омръзна ми от скрити травестити
с дантели под луксозните костюми.
От измами и лукавство във очите
след промоции на честни... далавери...
От надежди допингирани със вяра
и поднесени ни в целофани на кило,
но каква е ползата, щом пари
всеки път в подаръците все лайно?...
И глупаците с претенции за нация
постоянно страдат от доверие -
Дават ни близалка, но с фелацио
е финалът, а не свършва туй търпение...
Само се рушат поредни кули
за да вдигнат нови пак от тях
с материали все от двете нули
и строители на кокаинов прах...
И надеждите, и верите обречени,
пак надуват под налягане балони,
и разлистват се дърва отсечени,
крият женски части панталони...
И върти се колелото-центрофуга,
а прането е от кожите ни на простора -
Умира в мен надеждата, а нямам друга,
че от овце... ще еволюираме във хора...
Но еволюцията при нас върви обратно,
дори развява знаме от дъга...
Така, че всъщност по е вероятно
да се сдобием с едноклетъчни тела...
И без това избираме си все амеба
за символ и любим ни вожд -
Не искам да завършвам с Да го .ба,
но на надеждата си казвам... Лека нощ...
22.11.2023.
© Георги Каменов Всички права запазени