За всяко връщане обратно
обратното броене е
предопределение.
Оставам пак в уединение
със себе си.
Обратното е знак за болка,
с която отбелязвам
в календара дните си.
Зачерквам всеки следващ ден
с недоумение.
И повече от туй не чакам.
Едва си отървах душата.
А тя наивно беше тръгнала
да проси...
Когато всъщност ме замеряха
със камъни.
И покрай мен отхвърчаха откоси
от думи - изстрели.
И не защото...
търся отговор
за вече стари
и не дотам вълнуващи въпроси.
А да се науча да мълча,
когато трябва да прощавам.
(Обратното броене...
май започна.)
© Нели Всички права запазени