Беше тайна, беше скрита.
Отречена, оставена сама.
Веднъж ли я раняваха лъжите
и боледува от тъга?
Беше подиграна, беше бита...
Ревнувана, разпъвана, пияна.
Веднъж ли я задавяха сълзите
и бе неизлечима рана?
Сега е разделена безучастно,
заключена със хиляди забрани,
но вместо да отслабне, да угасне
е все по-силна любовта ни!
© Лили Николова Всички права запазени