Сълзите ти са станали кокичета…
вървя по стъпките ти и ги виждам.
а думите ти – пеещи момичета,
пързалят се по тишина ранима…
Луната пуши заскрежени мигове.
Безсънието е все пак вечеря…
Крещя на ум, че виното е призрак -
отново си във моята постеля.
Подписахме без устните вината си.
Снежинките са птици на разсъмване.
Ледът е самота от тъжен вятър.
Замръзне ли любов – как да се върне...
Душата ми – висулка от безпътие,
топи по капка гърлото на спомена…
Ще те мечтая като пролет първа
във пъпки на очакване бездомно.
© Михаил Цветански Всички права запазени