Очакване
Свири вятърът в гората.
Кой наднича зад елхата?
Май е Зайко -
скрит под белия калпак,
дядо Коледа със шейната
в мрака чака -
да не го подмине пак,
че е слушкал много мама -
очаква играчка голяма.
Добрина да покаже Лисана
с опашка размита снега
да прави партина.
Вълчо с вой огласи
гората в нощта -
събра всички
мецани, сърнички...
Дъх притаиха -
да чуят в далечината
звънчетата на елените.
Пристига дядо Коледа с торбата,
и... всеки послушно
подаръка си зачака.
© Надежда Ангелова Всички права запазени