ОЧАКВАНЕ
Едно очакване е целият ми свят -
Дали ще се събудя някога отново.
Изгаря ме студеният екран -
И свети там едно едничко име само.
Така минава всеки следващ ден -
Без радост, може би - без смисъл.
Да се надявам вече спрях,
Да питам - може би не смея.
Стоя и чакам -
Сляп монах, прегърнал вярата си в бога.
А искам да почувствам полъх плах
На топъл вятър, устните целунал,
Да прислоня глава без страх
Във длани, дето няма да ме съдят!
© Елена Бързева Всички права запазени