Затварям си вече очите
за да не прочиташ
това "Обичам те",
което се в мен
самовзриви
и чиито парчета
при рикошета
перфорираха в
сърцето решето.
Да не виждаш
това ми нащърбено
Слънце,
с изтеклите под мигли
лъчи,
да не остане за тебе
и зрънце
от увяхнали цветни
лехи!
Само ехото не мога
да спра,
затова не поглеждай
звездите,
ще се полута то сред
техния зрак
и самотно дано да
притихне ...!
© Валентин Василев Всички права запазени