ОДА ЗА ЧАЛГАТА
Пиратка Радка се яви пред нас
и дънките й цепнаха се: прас!
От гледката подрипва ми сърцето,
а камъните падат от небето...
“Пипни ме тук и тук! – изока тя –
навсякъде ме пипай, будала!
Мани ги тез балъци за мильони,
куфей кат баровците-фараони!”
“Ни могъ, како, многу мъ йе срам –
тийнейджър съм, а не Жан-Клод ван Дам...
Напипай го, играй си със банана,
По кинта бе килото отзарана.”
“Къв срам бе, тигре – имаш ли пари,
за възраст хич недей ми говори!
А дай насам по-скоро ти банана,
че знаеш: кеф ми става, щом го хвана!”
Ах, чалга, ти си парадигма,
апотеоз на тънък вкус!
Запей, народе, нови химни –
напук на лафа на Ян Хус!
© Атанас Димитров Всички права запазени