5.01.2018 г., 23:02 ч.

Ода за един народ 

  Поезия » Пародии
1323 0 5

 

Ода за един народ

 

 

Ех, Родино моя мила,

на народ не си случѝла!

Все дебили, идиоти,

правят се на патриоти!

Всеки гледап да надцака

другия да се прецака!

Кражбата е като спирт!

Имаме валутен борд,

но цените си растат.

А в хазната са ни кът

всякакви парични знаци.

Половина са бедняци,

от народа ни злочест!

Няма доблест, няма чест!

Всеки лъже, всеки маже,

гледа да се пооблажи

от Държавната софра!

А народът-будала!

Преход мирен уж, без кръв,

ала който стигне пръв

ще си лапа до насита

от Обществената пита!

За това е и борбата,

за голямата заплата,

за парите без отчет,

за Държавния банкет,

за парламентарно място

ту от ляво, ту от дясно,

и народът го избира

за кебапче и за бира!

После псува и реве:

олеле, живея зле!

Няма бира и кебапче,

няма и пари за хапче!

Гладен, жаден, без заплата

вайка се електората

що ли е на този хал?

Уж човека бе избрал

който хляб ще му даде!

Но не се получи, не!

Той, човекът бе забравил,

че с кепчета е хранил

тези дето го избраха!

Но за него те умряха

щом отиде в парламента!

Край! До тук с ангажимента!

Вече тридесет лета

тук у нас е все така!

До кога ще е не зная,

и не му се вижда края!

Тъй дебилният народ

влачи тежкия хомот.

И с наведена глава

наближава пропастта

във която ще, не ще

скоро ще се озове!

Древен, стар, велик народ,

сам затрива своя род!

 

05.01.2018 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??