22.09.2017
Ода за Водолея
Водолей, Водолей!
Нивга не си в апогей!
При теб мъчно се нарежда
всичко. Но... така изглежда!
Нещо искаш ли да стане -
с темпото и да изостава -
има в края резултат...
Пък те мислят за чепат!
Много можеш,а не знаеш
как реклама да си правиш..
В спор не влизаш - не печелиш,
славата със друг все дЕлиш!
Имаш много ухажори -
де фалшиви, де редовни,
но самотник априори
си по ширините родни...
С хубава си физиономия,
но те гледат със ирония
кога с всичко си изряден -
даже в стар балтон прояден
да си - пак на принц приличаш -
знаеш, че ти всичко "тича"!
А пък лукса как обичаш!!!
Врагове със кош да ринеш!
И Бог пита "Що ги имаш! -
правиш всичко за добро,
а изглежда като зло"...
Ако спориш - все си крив!
И... защо ли си красив?
И... защо ли пееш с жар,
правиш веселби - пожар!?
Не се фръцкай, че ги дразниш -
всичко грешно е, що правиш...
Но... голям ти е дефекта,
че започнатото нявга с плам
не довършваш, а "обекта"
ти донася голям срам...
И за всичко закъсняваш -
лош пиар с това си правиш!!
Но... каквото и да прави -
ВОДОЛЕЙ НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!!!
© Ирина Филипова Всички права запазени