Октомврийска любов
Октомври листопадно
пак стихове нашепва...
Навън е вече хладно,
а пак сърцето трепва...
В умиращата есен
една любов умира...
Дали ще има песен
със нея да засвири?
Или ще скита вятър
с комини да споделя,
о, как боли душата,
когато се разделя!
... ... ... ...
Октомври е невинен -
виновни са очите,
опитали наивно
да любят тъй открито!
© Даниела Тодорова Всички права запазени