Омайниче
Не намерих омайниче. Търся го още...
Но сама ще ти бъда магия:
ще разбия вратите на твоите нощи
и ще пия. От тебе ще пия.
Като тъмна прокоба в съня ти ще вляза –
ще покрия с негаснеща жар
всеки белег от страсти. И чуждата пазва
ще забравиш – без капчица жал.
Не намерих омайниче. Аз съм магия:
ставам звездно небе. Летен зной.
И пред всички прегради съм шеметна сприя.
Даже чужд да си, пак ще си мой.
© Елица Ангелова Всички права запазени