Есента е някакъв странен...
Сезон кървав, крещящ...
Истеричен и страшен...
Сезонът на мъртвите...
Гълъби в кръв на паважа...
Лежат мъртви,
повече мъртви от всичко...
Останало е само малко от...
Желанията на мъртвите...
Влюбени държат ръцете си.
Мръзнат по мокрите пейки.
Целувката замъглява студа.
Мъглата целува болния.
Загубва се градският луд,
чува се трамвайният рев.
Светофарът говори за ред.
Есента е...
© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени