Поглеждам морето.
То дали вижда в мен?
Нямам слънце в косите,
нито изгрев седефен,
сочни перли, корали,
нито вестник –
да хвърля
в нечий огън на плажа...
То дали вижда в мен...
Вижда - друг път!
Ще отхапя
съвсем малък къс
от луната,
ще съм бърза
и ловка –
никой няма да чуе,
после с малка луна
и черупка от охлюв,
ще забъркам гигантска
кобалтова буря.
То мен ли ще види?
Мен или бурята?
Все едно,
само бърза да бъда,
че по петите ми –
то е ясно –
морето ще пусне медузите...
© Ася Всички права запазени
Поздрваления!!!