На Х. или "срещу дрогата с любов"
Цял живот бягаме...
ти към мен, аз от теб;
аз към теб, ти от мен;
един срещу друг, един от друг;
И някъде там се разминахме... завинаги!
Цял живот борба...
твоята за мен, моята за нас;
твоята за нас, моята за теб;
нашата срещу всички, тяхната срещу нас...
И някъде там забравихме за какво се борим... завинаги!
Цял живот любов...
твоята към мен, моята към „Него” (живота);
моята към теб, твоята към „Нея” (”смъртта");
„неговата” към „нея”, нашата срещу тяхната;
И някъде там пропускахме да се обичаме...
Аз спрях да се боря - завинаги; Ти избяга - завинаги!!!
© Пламена Троева Всички права запазени