ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ
Сякаш съм мъничка птичка,
в самотно небе
дълго държанa в клетка,
плахо размахвам криле.
Въздухът трудно поемам
сякаш е бучица лед
трудно трохите приемам
и се оглеждам навред.
Сякаш съм мъничка птичка
в самотно небе,
лутам се, път не намирам
кой, как, какво, накъде?
© Маргаритка Харизанова Всички права запазени