17.01.2013 г., 0:28 ч.

Опит за предпазване от разбиване 

  Поезия » Любовна
475 0 5

мислех си
че съм го завързала здраво
след последната буря
говоря за сала ми
онзи с който през чувствата си
препускам

след последните няколко пъти
на трески
го направиха
две дъски ме спасиха тогава
при спускането
        през романтика
        платонична любов
        в пещерите
        от плътски копнежи
        през кроежи за заедност
        и подводните рифове
        на бленуване
        и на страсти
после
трясък
и дъските на сала ми
се разпръснаха
безнадеждно
на части

и едва се зарадвах
че тук-там
        повъзвърнах си вярата
        оцелях от жълтата треска
        и денгата
        на раздялата
        и гиганските насекоми
        не разтвориха
        в слюнката
        моята цялостност
а дори можах да поправя
със въже от надежда
криво ляво и сала си

ето пак
се вълнувам ужасно

като остров тропичен
ме мамиш
и предвкусвам
пътуване

завържи ме
с въжета дебели
о Господи
да не взема да хукна
презглава
        към поредно
        безпаметно
        влюбване

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??