ОПИТ ЗА ПРОЗРЕНИЕ
Земя с три степени на свобода! - Прецесия върховна!
Въртят ни сили - в огън и вода, в невежество отровно...
И жироскопът първи на Фуко е днеска навигатор...
Вселенското невидимо око ни прави малко вятър...
Не сме дозрели още за това - да грабим с пълни шепи...
И смъртни сме за истинни слова - Танатос е Асклепий...
Но свободата си е свобода - ще дойде миг, ще вкусим
горещината силна на леда със собствените устни...
Свободен, пак духът ни ще оре Вселената безкрайна...
Наверно се прозира по-добре Отгоре всяка тайна...
Но моето прозрение сега безпаметно ме мами...
Реди ми мисли като на шега, загнездено в скръбта ми...
Ванилин ГАВРАИЛОВ
© Ванилин Гавраилов Всички права запазени