ОПИТАХ КАТО ТЕБЕ...
Надежда Павлова /Перличка/
Когато се стараеш аз да страдам,
дали ти се харесва? И защо?
Нали най-близки бяхме двама?
Нали деляхме радост и тегло?
Опитах като тебе лицемерно,
но мен на два пъти ме заболя.
От първия - горчиво ме погледна,
от втория - че бях без капка жал...
Обидна завист вече те владее,
а мислите ми гният от "Защо?"...
Но в тебе злоба, вместо кръв се лее,
и любовта ми е за теб затвор...
Ти страдаш, аз до тебе също.
Не сме онези, дето сме били -
приятели най-близки и насъщни...
Било е... Беше... Вече сме сами...
Светът ми преобърна се. И паднах.
Вселената ми стана сякаш враг.
Опитах лицемерно като тебе...
Но два пъти пострадах... Само аз...
26.01.2015
© Надежда Павлова Всички права запазени