Пчеличка
Кошера си зорко брани.
Склещиш ли я – мани, мани!
Бачка като работохоличка,
Малка пърхаща...? Пчеличка.
Жабок
Във блатата вдига врява.
Със мушички той обядва.
Принц е той големоок.
Кой е той! Жабок
Здравец
Боровете сенчица му пазят.
Буболечките го лазят.
Свеж, зелен красавец.
Той е ароматен...? Здравец
Коприва
Барнеш ли я – жили,
Таз дивачка докачлива.
Хич не хаби сили.
Туй е сигурно...? Коприва
Елен
Със сърничките другар.
На гората господар.
Със рога съм надарен.
Благороден съм...? Елен
Пъстърва
В бистрите реки живее.
Бързеите скачат с нея.
За рибари радост първа.
Пъстра е...? Пъстърва
Гъбите
Шапчици изплели...
и якички от дантели.
Никнат сред тревички.
Нямат си ръчички.
Що е то? Гъбите
Боровинка
Мъничка съм кат калинка,
сладичка като малинка.
Смела съм планинка.
Аз съм...? Боровинка
Дива коза
Скитам в планините.
Скачам по скалите.
Имам си рогца.
Дива съм...? Коза
Баба Меца
Лете с мазнинки се запасявам.
Зиме в сън се отморявам.
Бъркам в кацата с медеца.
Аз съм...? Баба Меца
Пор
Хей! Не ме дразни...
че ужасно ще ти засмърди!
Хич не ми е зор...!
Аз съм гаден...! Пор
© Петя Борисова Всички права запазени