2.05.2016 г., 13:58 ч.

Оранжев портокал 

  Поезия
775 2 10

Оранжев портокал
================
Гласът ти е оранжев портокал,
топящ несъвършената ми кожа
и в пулса на златист девети вал
препуска през сърцето ми безбожно.

 

Ухае на горчиво-сладък мед,
вибрира като струни на цигулка.
По-топъл е от нива слънчоглед,
в която радостта люлее люлка.

 

Звъни като камбаната на храм,
а после като в сънищата шепне.
Люти, когато в истини е прям
и пари, с обич сгуша ли го в шепи.

 

Разлива се по вените от кал
и ходи по морето като Господ.
Защото тишината е видял,
от пеещите звуци прави остров.

 

Застила го с оранжеви цветя
и после им рисува пеперуди.
Когато вместо думи полетят,
навярно по света се случва чудо.

 

Цвета Иванова

 

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??