Нима си преродена фея
от приказка една,
изящна, нежна орхидея -
тъй чувствена жена...
И твоят цвят се е разлистил
от погледа ми жив -
от жаждата ми да те искам,
в миг станал по-красив...
с магията на чуден порив
за обич, топлина
и сбъдване на онзи полет
в душата на жена.
От моя дъх - ветрец нечакан,
стаила трепет тих
в метафорична непокана
за орхидеев стих...
© Михаил Цветански Всички права запазени