Ориент
Нежен отблясък
от тъмен цвят.
И ситен пясък
в изтънчен свят.
Пъстри багри
в безкрайни гами.
И ритми бавни
в молитви златни.
Екзотика плавна
в непознати реки.
Естетика славна
в безслънчеви земи.
Полумесец сребърен
в теб блести.
Бленуван еуфорен тътен.
О, Ориент си ти!
© Ангел Ангелов Всички права запазени