ОРИСИЯ
Да си роден да сееш светлина,
да си душа на ангел с песни във сърцето,
а вечно да живееш в непрогледен мрак,
това е сбъднала се върху тебе клетва.
И винаги да си на кръстопът,
и винаги в насрещен вятър,
да нямаш помисъл дори за мъст,
а само пориви към необятност –
това е орисията на клетника
решил все пак да бъде и човек.
Животът е една жестока песничка
запята преди много векове.
© Ангел Веселинов Всички права запазени