Още е жив
На Дамян Дамянов
Едно осакатено тяло с колела,
събрало в себе си от всичко.
Докоснало с ръката листа,
той се гърчи със усмивка,
изпълва се, доволно натежал,
за да те накара теб, читателя,
да го почувстваш.
И днес тонове листа тежат на съвестта му.
На тази съвест чиста,
ясна и точна като великия ум.
Научен
да страда,
да радва,
да обича,
да мрази,
но най-вече да бодва дълбоко в сърцето като бодил.
И днес още е жив, захвърлил сакатото тяло.
Някъде там,
великият ум е свободен на белия лист.
© Мария Чонова Всички права запазени
А на теб Мария, поздравления!