Още капчица вяра ми дай,
Боже Свят от високите сфери!
Всеки път е с начало и край,
а пък моят – от немощ трепери.
Още ден в Твоя Дух да съм жив,
даже мъка в потоп да ме дави.
Нека нося венеца трънлив,
като крив между многото прави.
Всяка жертва е в прицел на съд.
Любовта – на омрази мишена.
Само Ти ѝ остана отвъд,
но с утеха – отсам – е лишена.
Още капчица вяра ми дай,
та горкото докрай да изпия –
паднал ангел всред земния рай,
но с Небесния зов от Месия.
(Птицата в теб)
Ясен Ведрин
© Ясен Ведрин Всички права запазени