Особено обичах да чета описания на дъжд,
Дъжд- древна спокойна сладка дума, носеща мокрото дихание
На различните
Мокра плът
Мокра коса
Мокър асфалт
Мокри листа
Дъждовните дни бяха любимото ми занимание в скуката
Тогава когато всички се прибираха на сухо вкъщи
Аз излизах на улицата
Тя ставаше мой дом
Мокра и прохладна
Лъхаше Особено ароматна чистота
Нямаше хора
Градът беше измит
А капките кротко шляпаха по светофарите и разтваряха червената светлина
© Илияна Димова Всички права запазени