Кога порасна? Беше уж дете...
Препъват ли те делнични отломки?
Дрънчат ли още в джобчето поне,
онези сладки семки и бонбонки.
Запази ли си малко звезден прах,
за да политаш нощем към звездите.
Живее ли в сърцето искрен смях
от гъделче на пясък по петите.
Остана ли ти ярка светлина
от свещички на торта с кремче вкусно.
Разказа ли на Шаро за снега?
Вълшебното килимче не изпускай.
Кога порасна? Бързаш ли? Недей -
това е най-голямата измама.
Детето в тебе докато живей
спирачка щастието, вярвай, няма.
© Деа Всички права запазени