Оставам в деня ти. По-чиста от истина
и по-непресъхваща и от извор.
Оставам със своите песни измислени,
които от упор съня ти пронизват.
Оставам със шепа къпинови спомени,
с изпръхнали устни и парещи стъпки,
с очи уморени, с надежди изронени,
с незнайна посока и път неутъпкан.
Оставам със своята обич светулчена,
задъхано свежа - досущ като лято.
Оставам в деня ти с мечтите неслучени
и в най-романтичната нощ на Земята.
© Нели Вангелова Всички права запазени