Никой няма да избяга от присъдата си...
Присъдата ни, ще бъде изпълнена...
Ноща се вмъкна в студената ми стая...
И телевизора ме насочи към мисъл една,
Как на този грешен свят, без съд,
Осъдени сме всички от първия си час:
Йохан, Альоша, Фернандо, Ахмед, Сам...
На тази объркана, многолика земя,
Явно, освен красота има и кал.
Много тъжни факти ми разкриха сега,
Азбуката на престъпния свят....
Днес някой убил е баща си,
А майка му избягала с друг.
Или пък телевизията показва,
Зарязано при кофи за боклук,
Бебе от своята майка и новия й съпруг.
Явка на рокери с кожи накичени
Градът превръща в истински ад.
А хората си вървят... с тъпо безразличие...
Ограбват се коли по магистралите.
Тормозят пенсионерите бедни.
Правят се доноси и клевети,
Разбиват се апартаменти.
Истини се покриват почти,
С лъжи на лъжесвидетели.
Ъгълът на нашата улица
Днес пак е пълен с наркомани....
А тези, които трябва да ни защитят
Те само себе си грижливо пазят.
А не мислят, че всички сме осъдени...без съд...
Само че, забравяме обикновено за това
И не знаем ( за щастие ) точнo кога,
...присъдата ни ще бъде изпълнена
© Пепа Деличева Всички права запазени
Поздрави