Какво е век, ако живееш миг
и в този миг докоснеш синевата...
Какво е низост за човек,
познал утехата на самотата...
Нима е щастие да си копнял
за трижди по-нечувани богатства,
ако в тъгата си неоцелял
дочуеш как неволята злорадства...
Какво е век ако не си се смял
за нечия победа или на случайна смешка...
Не си живял! И миг не си живял,
ако си бил човек, без ни една сълза човешка!
© Надя Василева Всички права запазени