Във края на дните ми, драга,
пораснал и с бели косѝ,
ще седна за малко на прага...
Ти хапчица хляб донеси.
И нея със вино да глътна
да кротне и мойта душа.
Ще хлопна вратата ни пътна
да тръгна последно пеша.
И всичките болки ще стихнат.
Сърдечният ритъм ще спре.
Тополи след мене ще викнат
и слънце до мен ще опре.
И тези тополи край зѝда
ще махат зелено с листа.
С цветятат си аз ще си ида
от тебе целунат в уста.
© Никола Апостолов Всички права запазени