6.03.2013 г., 12:26 ч.

От Тук от Там... 

  Поезия » Хумористична
829 0 1

                            От Тук от Там

                               за яд и срам           

 

 

                   Времена и нрави

 

    От отдавна сме в моден ритуал -

     хем да се четкаме, хем да си правим кал.  

                      ------

 

                Политически дебат

 

        - Защо господин Еди кой си е бос?

        - Тихо. Решава държавен въпрос!

                       --------

 

                 КРЪГОВРАТА НА ЖИВОТА

 

           Сняг, сняг!

           Хубав пухкав сняг

            вали на халосия.

            И си мисля:

            като лани

            ще затрупа пак

            доста мръсотия!

                         --------

                       

                           ХОБИ

 

                Вестници събира Димо -

                има го за хоби.

                И жена му също има:

                Сашо, Любо, Боби.

                      -------------

 

                    ФИЛОСОФСКА

                                      (по Омар Хаям )

 

                Нима е туй живот! Живот на стиски!

               „О, вино дайте! Вино и уиски!”

                Че въздухът не стига. Притиснат от съдбата

                какво си Дух човешки, без нея – свободата?

                              --------------

 

© Цвятко Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??