Минало нямам,
от зора съм родена.
Любови не помня,
нито те мене.
Нямам за даване,
разграбиха всичко.
Сиротни са дланите,
душицата - нищо.
Празни очите,
жадуват копнежи.
Огледало на вяра
и глухи стремежи.
Пречистена, виж ме,
мръзна на прага.
Ако стопля дома ти,
възкресил си душата.
© Емили Всички права запазени